Čo máme nové?

Zbierka školských pomôcok

pridal: Brigita | dátum: 25. augusta 2022 | kategória: Aktuality

Symbolicky na Deň detí (1. jún) zahájila Slovenská katolícka charita už 13. ročník populárnej zbierky školských pomôcok. Cieľom je naplniť školské tašky žiakov zo sociálne slabších rodín, preto ak máte doma nevyužité ceruzky, farbičky, zošity či iné školské potreby, ktoré sú vašim deťom navyše alebo školskú tašku, z ktorej Vaše deti vyrástli, neváhajte a do 15. septembra ich môžete priniesť do jedného z viac ako 76 zberných miest po celom Slovensku. Ak nemáte cestu okolo, pomôcť môžete aj finančné prostredníctvom účtu SK37 0900 0000 0001 7687 5345, variabilný symbol 2211 alebo online na https://charita.darujme.sk/socialne-stipendium/. Rožňavská diecéza má dve zberné miesta, v Nízkoprahovom dennom centre na Gen. M.R.Štefánika 32 v Brezne a v NDC na Kósu-Schoppera 141/22 v Rožňave (vchod je z Lipovej ulice).

Darovať môžete aj elektroniku

Situácia za posledné dva ročníky nás podporila v tom, aby sme zbierku rozšírili aj na elektroniku. Darovať tak môžete aj zachovalé, ale stále funkčné tablety, notebooky, či telefóny prostredníctvom ktorých môžu žiaci absolvovať vyučovane dištančne.  Touto výzvou apelujeme nielen na jednotlivcov, ale predovšetkým firmy a spoločnosti, ktoré každoročne vyraďujú tisícky zariadení.

Slovenská katolícka charita koordinuje Zbierku školských pomôcok každý rok cez arci/diecézne a eparchiálne charity, ktoré poznajú konkrétne potreby ľudí v obciach či mestách z rôznych regiónov Slovenska. Za 12 rokov fungovania zbierky darovali Slováci deťom približne 150 000 školských pomôcok. Viac informácií nájdete na https://charitapomaha.sk/zbierka-skolskych-pomocok/.